Mainos
Mainos

Kemin luonnonsuojeluyhdistys: Taistelemme pyhäjokisten kanssa yhdessä rintamassa

Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistyksessä ei iloittu Fennovoiman päätöksestä rakentaa tuleva ydinvoimala Pyhäjoelle.

- Ydinvoiman vastustajina emme voi olla tyytyväisiä siihen, että ydinvoimaa rakennetaan Suomessa ylipäätään perämerelle, Kemin seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Aimo Tervahauta sanoo.

- Jostain syystä Suomessa ei suuntauduta ekologisiin energiantuotantomuotoihin, vaan hyvin vanhakantaisiin energiantuotantomuotoihin.

- Useat sivistysmaat muun muassa Saksa ja Sveitsi ovat luopumassa ydinvoimasta. Suomessa eletään Euroopan periferiassa ja kaikki muutokset energiapolitiikassa tulevat aina muutamia vuosia myöhemmin

Kemin luonnonsuojeluyhdistys aikoo vastaisuudessa tukea pyhäjokisia luonnonsuojelujärjestöjä sekä ydinvoiman vastustajia.

- Toki olen jossain määrin iloinen siitä, että ydinvoimalaa ei tule tänne Kemin paikallista luontoa tuhoamaan, mutta surullista on se, että sitä Pyhäjoen erikoislaatuista luontoa ollaan tämän tapaisilla hankkeilla tuhoamassa, Tervahauta toteaa.

- Annamme kaiken sen tuen Pyhäjoelle mitä pystymme antamaan. Nyt on tietty yksi fokus johon vastustajat voivat vastarintansa kohdistaa. Olemme yhdessä rintamassa.

Poliittinen keskustelu sivistymätöntä

Tervahaudan mukaan suomalainen keskustelukulttuuri on suurissa poliittisissa päätöksissä sivistymätöntä.

- Perinne on se, että pieni eliitti päättää mikä on kansalle parasta, eikä suuria energiapoliittisia päätöksiä tehdä avoimesti. Tässä mielessä suomalainen keskustelukulttuuri on sivistymätöntä, Tervahauta sanoo.

- Yli puolet kansasta vastustaa ydinvoimaa. Tämän tulisi sivistyneessä demokratiassa myös heijastua poliittisessa päätöksenteossa.

Tervahauta näkee kuitenkin toivoa myös suomalaisilla ydinvoiman vastustajilla.

- Uskon siihen että ydinvoimavastainen liike nousee myös Suomessa kuten se on vahvasti noussut muualla Euroopassa. Yhä useampi ihminen vaatii ydinvoimasta kansanäänestystä. Myös kuluttajat ovat alkaneet huomioimaan kenen tuotteita he ostavat, Tervahauta sanoo.

- En usko ollenkaan, että Fennovoima tulee lopulta rakentamaan ydinvoimaa yhtään minnekään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme