Mainos
Mainos

Kemppisestä tulossa EU-komission päätiedottaja

Reijo Kemppinen, 45, on nousemassa EU:n komission päätiedottajaksi. Nimitys vahvistetaan lähiviikkoina. Kemppinen seuraa tehtävässä brittiläistä Jonathan Faullia, joka siirtyy komission oikeus- ja sisäasioiden pääjohtajaksi. Asia on käytännössä sovittu, mutta nimitys vahvistetaan virallisesti myöhemmin. Se liittyy laajempaan nimityspakettiin komission johdossa.

Uudessa tehtävässään Kemppinen tulee vetämään komission päivittäisiä tiedotustilaisuuksia, joita sadat kansainvälisen median edustajat seuraavat. Kemppinen jatkaa edelleen myös komission puheenjohtajan Romano Prodin päätiedottajana.

Kemppinen on yksi harvoista pienen jäsenmaan edustajista, joka tulee vastaamaan komission tiedotuksesta. Vuonna 1999 eronneen komission tiedottajan toimi luxemburgilainen Martine Reicherts, mutta muuten päätiedottajat ovat tulleet yleensä suurista suurista jäsenmaista. Reijo Kemppinen ei halunnut tänään kommentoida asiaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme