Mainos
Mainos

Kenelle Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2012 kirjallisuuspalkinto?

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoa tavoittelee tänä vuonna 14 kirjaa. Suomen ehdokkaat ovat Gösta Ågren runokokoelmasta I det stora hela ja Saila SusiluotoCarmen-runokokoelmasta. Saaja julkistetaan Reykjavikissa, Islannin yliopistossa torstaina 22. maaliskuuta kello 19 Islannin aikaa. Koko tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä osoitteessawww.norden.org/litteraturpris.

Vuonna 1961 perustettu palkinto jaettiin ensimmäisen kerran 50 vuotta sitten, ja se on suurin Pohjoismaissa kaunokirjallisesta teoksesta myönnettävä tunnustus. Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto on suuruudeltaan 350 000 Tanskan kruunua (noin 47 000 euroa) ja se myönnetään kirjallisesti ja taiteellisesti korkeatasoiselle romaanille, näytelmälle tai runo-, novelli- tai esseekokoelmalle, joka on kirjoitettu jollakin Pohjoismaiden kielistä.

Juhlavuoden johdosta Pohjoismaiden neuvosto on perustanut aivan uuden kirjallisuuspalkintoa ja aiempia voittajia esittelevän verkkosivuston.Siellä on juhlavuoden tapahtumakalenteri, aiempien palkinnonsaajien videohaastatteluja sekä muuta mielenkiintoista palkintoon liittyvä tietoa. Kirjallisuuspalkinto on myös Facebookissa ja Twitterissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme