Mainos
Mainos

"Kenenkään ei pitäisi ajaa Kollaja-hanketta"

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki pitää mahdottomana Kollaja-hankkeen tukemista. Hänen mielestään esimerkiksi koskiensuojelulain avaaminen ei tule kysymykseen Kollajan takia.

Pohjolan Voima haluaa rakentaa Iijokeen suuren tekoaltaan voimalaitoksineen. Kiistelty Kollaja-hanke vaatisi koskiensuojelulain purkamista.

- Ympäristövaikutusten arviointihan on saanut sellaisen tuomion, että tällä hankkeella olisi erittäin kielteiset vaikutukset ympäristöön. Yhtiö, joka on tehnyt arviointia, ei ole harkinnut riittävästi sitä vaihtoehtoa, jossa tätä allasta ei rakennettaisi, Sinnemäki sanoo MTV:n uutisille.

- Arvioita on esitetty muun muassa siitä, että kalastukseen liittyvän matkailun mahdollisuudet Ii-joella menetettäisiin kokonaan. Ja tätä hanketta ei voitaisi toteuttaa ilman, että koskien suojelulaki avattaisiin. Pidän kyllä mahdottomana sen avaamista.

Selvityksen mukaan Kollajan allashanke heikentää merkittävästi Pudasjärven luontotyyppejä. Vihreät eivät aio tukea Kollaja-hanketta hallituksessa.

- Toivottavasti kukaan muukaan ei halua ajaa sellaista hanketta, jonka ympäristövaikutukset ovat näin valtavan huonot, Sinnemäki perustelee.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen mukaan Natura-alueen luonnontyyppien vaarantuminen on vastoin luonnonsuojelulakia, joten hankkeen eteneminen vaatisi myös näiltä osin valtioneuvoston käsittelyä.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme