Mainos
Mainos

Kennelliitto haluaisi lieventää koirien kytkemistä

Suomen Kennelliiton mielestä esitystä koiran kytkemisestä tulisi lieventää. Koiran kytkeminen sisältyy hallituksen esitykseen järjestyslaiksi, jolla edistetään turvallisuutta yleisillä paikoilla. Esityksen mukaan koira on aina pidettävä taajamassa kytkettynä.

Kennelliitto ehdottaa määräystä muutettavaksi niin, että yli viiden kuukauden ikäinen koira on pidettävä taajamassa aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. -Mielestämme lievennys on paikallaan, jotta koira voidaan opettaa tottelevaiseksi ja yhteiskuntakelpoiseksi, toteaa Kennelliiton lakimies Mika Leppinen.

Laissa puututaan myös paikkoihin, joissa koiraa saa ulkoiluttaa. Jos laki toteutuu ehdotetun kaltaisena, kiellettyjen listalla ovat yleiset uimarannat, torit toriaikana, lasten leikkipaikat, urheilukentät sekä ladut ja kuntopolut. Kennelliiton mukaan koirien olisi saatava kulkea kytkettyinä näiden alueiden läpi.

Edelleen Kennelliitto haluaisi eduskunnan velvoittavan hallituksen ryhtymään toimiin koirien tunnistettavuuden ja niiden omistajien tavoitettavuuden parantamiseksi. Muissa pohjoismaissa koirien tunnistettavuus on jo lakisääteinen velvollisuus. Sillä helpotetaan mm. irrallaan tavattujen ja talteen tai huostaan otettujen koirien omistajien löytymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme