Mainos
Mainos

Kennelliitto: Koiranomistajan peruskurssi valmisteilla

Kennelliiton hallitus on päättänyt jatkaa "koiranomistajan tutkinto" -hanketta. Tutkinto helpottaisi niin pentujen myyjän kuin ostajankin tilannetta. Vapaaehtoinen tutkinto on tarkoitettu kaikille koiraihmisille lemmikin rotuun katsomatta.

Tutkinnon myötä myyjä voisi valita parhaat pisteet kokeesta saaneen ostajan ja näin varmistua siitä, että uusi isäntä on perehtynyt kunnolla uuteen perheenjäseneensä etukäteen. Pennun hankkija puolestaan välttyisi kurssin myötä heräteostokselta, kun olisi tutustunut ennalta koiranpitämisen vaativuuteen.

On koiran karvoihin katsomista

Tutkinto antaa täsmätietoa koiran hankintaan. Siinä tehdään suositus siitä, minkä tyyppinen koira kunkin kurssilaisen talouteen sopisi. Tutkinnon pilottivaiheen on määrä alkaa joulukuussa ja täyteen vauhtiin koiranomistaja -koulutus päässee ensi vuoden alussa.

Ei pakolliselle koira-ajokortille

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen HESY ry esitti eilen, että koiranomistajilta vaadittaisiin koiranomistajan ajokortti, jotta vältyttäisiin koirien aiheuttamilta vaara- ja tapaturmatilanteilta. Kennelliitto tyrmää pakollisuuden vedoten siihen, ettei muidenkaan eläinten hankinta vaadi sellaista.

Vapaaehtoiselle koiranomistajan tutkinnolle olisi sen sijaan sosiaalinen tilaus. Kaavailtu tutkinto olisi helppo suorittaa etäopiskeluna nettissä, mobiilina tai paperiversiona. Omaa tulostaan voisi suunnitelmien mukaan myös parantaa uusimalla tutkintoa ja siten perehtymällä aina vain paremmin koiranpidon saloihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme