Mainos
Mainos

Kennelliitto riemuitsee: Koiraverolaki päätymässä viimein historiaan

Eduskunnan täysistunto hyväksyi eilen täysistunnossa lakiehdotuksen, joka kumoaisi koiraveroa koskevan lain.

Vuonna 1982 kuntia työllistivät koiraverot, kun veroa vältelleiden karvakuonoja, "pimeitä koiria", pyrittiin ottamaan kiinni. Viime vuosina laiminlyödystä koiraverosta on tavannut päästä kuitenkin kuin koira veräjästä.

Koiraveron periminen on ollut kunnan omassa päätösvallassa, ja viime vuosina kunnat yksi kerrallaan ovat luopuneet koiraverosta. Koiraveroa maksettiin myös huomattavan harvoin, ja sitä on luonnehdittu muun muassa Suomen vältellyimmäksi veroksi.

Kennelliitto ilmoitti tiedotteessaan tyytyväisyydestään lakiesityksen etenemiseen. Kennelliitto on pitänyt koiraveroa yhdenvertaisuusongelmana, sillä muita lemmikkejä ei samalla tavalla veroteta.

– Siksi on erityisen hienoa, että päätös koiraverosta luopumiseksi on tehty sekä kunnissa että eduskunnassa, Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen kommentoi yhdistyksen tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme