Mainos
Mainos

"Keppejä ja lapioita" – mielenosoituksia myös Egyptin lomakohteissa

Egyptistä eilen palanneet suomalaisturistit saivat viettää lomansa loppuun suunnitelmien mukaan. Vain lento kotimaahan lähti kaksi tuntia myöhässä.

Osa Suomeen palanneista kertoo viettäneensä aivan rauhallista rantalomaa, mutta toiset olivat nähneet levottomuuksien leviävän lomakohteisiin.

– Hyvin rauhallista oli vielä, mutta hotellin henkilökunnasta huomasi, että he alkoivat hermostuneita, kertoo Tarja Varis.

Alpo Jauhiainen kertoi törmänneensä mielenosoittajiin.

– Siellä oli mölinää ja keppiä vähän pystyssä, ei mitään väkivaltaista, kuvailee Jauhiainen tunnin kestänyttä mielenosoitusta.

Kaiken kaikkiaan mukavan loman viettäneet Jenniina Multisilta ja Susanna Korkeamäki kertovat hekin huomanneensa levottomuuksia yhtenä iltana.

– Siellä oli tosi paljon porukkaa siinä keskustassa ja kaikilla sellaiset metallikepit ja lapiota ja aseita, kertoo Korkeamäki.

– Tilanne ei aluksi tuntunut uhkaavalta, mutta kun paikalliset alkoivat sanomaan että juoskaa niin tuli vähän sellainen olo että kannattaa mennä aika lujaa, Multisilta lisää.

Lomalaisten mukaan internet- ja matkapuhelinyhteyksien katkaisemisesta huolimatta tieto kulki suhteellisen hyvin.

Oppaat etsi rannoilta, kun ei tavoitettu enää puhelimitse että luulen että kaikkiin saatiin yhteys saatiin hyvin nopeastikin, kiittelee Tarja Varis.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme