Mainos
Mainos

Keravan hautausmaalle asennetaan laajaa kameravalvontaa

Keravan hautausmaallla kaadettiin satoja hautoja viimeksi huhtikuussa. Seurakunnan mukaan kameravalvonta on ainoa mahdollisuus taata hautarauha.

Syrjäisellä metsäalueella sijaitsevalla Keravan hautausmaalla kaadettiin satoja hautakiviä viimeksi huhtikuussa. Sen jälkeen aluetta on vartioitu, ensin vapaaehtoisin voimin, sitten vartiointiliikkeen avulla.

Nyt hautausmaalle rakennetaan laajaa kameravalvontajärjestelmää, jolla yritetään estää toistuva hautarauhan häirintä. Hautausmaalla on kaikkiaan 4500 hautaa. Koska hautausmaa perustettiin alle 50 vuotta sitten, haudoilla riittää kävijöitä.

Seurakunnan mukaan 50 000 euroa maksava kamerajärjestelmä on paras vaihtoehto, myös muiden seurakuntien kokemusten mukaan.

- Kysyttiin näiden aitaamisen ja henkilövalvonnan hintoja, niin tavallaan kuitenkin tuntui, että kameraratkaisu olisi se kaikkein järkevin, sanoo Keravan seurakunnan talousjohtaja Pirjo-Riitta Pitkänen.

Vaikka seurakuntalaiset hyväksyvät kameravalvonnan, se myös puhututtaa. Yleisin kysymys on: Tähänkö on tultu, eikö hautausmaakaan ole enää pyhä?

- Jos asiat on kovia, sitten pitää meidän vastata samalla mitalla ikään kuin se on hyvä kysymys, mennäänkö siihen, että joka paikassa valvovat kamerat, Pitkänen jatkaa.

Viime keväänä Keravan hautausmaalla riehuneita ei ole saatu kiinni.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot