Mainos
Mainos

Keravan junaturma syyteharkintaan

Poliisi epäilee neljää henkilöä mm. kuolemantuottamuksesta Keravan tammikuisessa tasoristeysturmassa. Onnettomuudessa sai surmansa 13-vuotias koulutyttö.

Koulutytön kuolemaan johtanut Keravan tasoristeysonnettomuus siirtyy syyteharkintaan. Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa kahta liikenneohjaajaa ja heidän esimiestään sekä veturinkuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Epäillyistä yksi on nainen ja kolme miehiä.

Onnettomuus sattui tammikuun 11. päivänä. 13-vuotias tyttö oli ylittämässä rautatien vartioitua tasoristeystä Vaihdekadulla, kun Keravalta Porvooseen matkalla ollut juna törmäsi häneen. Tyttö menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisin tutkimuksissa ilmeni, että tasoristeyksen puomit olivat onnettomuushetkellä ylhäällä. Lisäksi risteyksen valot ja äänimerkki olivat poissa toiminnasta.

Jutun syyttäjänä toimii Keski-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Jari Auvinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme