Mainos
Mainos

Keravan kolarisumasta ei syytteitä

Keravan maaliskuisesta kolarisumasta ei nosteta syytteitä. Asiasta päätti Keski-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Jari Auvinen.

Keravan kolarit tapahtuivat Lahdenväylällä, jossa kuoli yksi autoilija ja toinen loukkaantui vaikeasti. Poliisin esitutkinnassa kuultiin yhteensä 51 henkilöä, joista kymmentä epäiltiin kuolemantuottamuksesta. Auvinen on nyt päätynyt siihen lopputulokseen, että ketään vastaan ei nosteta syytteitä.

Syyttäjä kuitenkin katsoi, että 36 kuljettajaa syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, koska he ajoivat huonossa kelissä liian kovaa. Syyttäjä piti tekoja vähäisinä, koska olosuhteet olivat poikkeuksellisen huonot eikä tapahtuman alkamisen syistä ole saatu selvitystä.

Auvisen mukaan kuolemantuottamuksesta epäiltyjä vastaan ei ole näyttöä siitä, että heidän toimintansa olisi johtanut uhrin kuolemaan. Uhrin kuljettama auto törmäsi kovalla vauhdilla edellä ajaneisiin autoihin. Tämän jälkeen uhrin auton perään rysähti useita autoja. Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan kuolinsyy oli niskojen retkahtaminen.

Auvisen mielestä uhri on saattanut kuolla vammoihinsa siinä vaiheessa, kun hän itse törmäsi edellä olleisiin autoihin.

Kolarisuma sattui 17. päivänä maaliskuuta, kun Helsingin sisääntuloväylät joutuivat kaaokseen aamun lumisateessa. Onnettomuuksia sattui Lahdenväylän lisäksi myös Porvoonväylällä ja Hämeenlinnanväylällä. Onnettomuuksissa kuoli kolme ihmistä ja lähes 70 loukkaantui.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme