Mainos
Mainos

Keräyshuijari rahasti sairailla lapsilla

Poliisille on ilmoittautunut yli 200 huijauksen uhria ympäri Suomea. Ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa Make a Wish Toive ry:n ja Unelmista totta Toive ry:n nimissä tehtyyn keräykseen.

Pääkaupunkiseudulla operoinut keräyshuijari rahasti parantumattomasti sairailla lapsilla yli 700 000 euroa.

Rikoskomisario Seppo Paldanius sanoo, että poliisille on ilmoittautunut jo yli 200 huijauksen uhria ympäri Suomea. Ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa Make a Wish Toive ry:n ja Unelmista totta Toive ry:n nimissä tehtyyn keräykseen.

Poliisi epäilee yhdistysten takana olevaa miestä törkeästä petoksesta. Yhdistykset keräsivät rahaa muun muassa parantumattomasti sairaiden lasten toiveiden täyttämiseksi. Varoja lahjoittaneille annettiin kiitokseksi Toive-niminen lehti.

Paldaniuksen mukaan vain murto-osa lahjoitetuista rahoista meni varsinaiseen hyväntekeväisyyteen. Epäilty mies on kertonut, että rahat ovat menneet asianhoitokuluihin kuten palkkoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme