Mainos
Mainos

Keräyspaperin määrä kasvussa

Suomi mielii paperinkierrätyksen ykkösmaaksi maailmassa.

Suomalaiset kierrättivät viime vuonna kuusi prosenttia enemmän paperia kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan määrä oli 796000 tonnia eli 152 kiloa jokaista suomalaista kohti, Paperinkeräys Oy kertoi keskiviikkona.

Luku tarkoittaa sitä, että kaikesta kulutetusta paperista ja pahvista saatiin talteen 71 prosenttia. Paperinkeräyksen hiljattain aloittaman kampanjan tavoitteena on nostaa osuus 75 prosenttiin, jolloin Suomi olisi paperinkierrätyksen ykkösmaa maailmassa. Kampanjaa tukee myös ympäristöministeri Jan-Erik Enestam.

Keräyspaperia hyödynnettiin raaka-aineena viime vuoden aikana lähes 760000 tonnia. Paperi- ja kartonkiteollisuus käytti koko määrästä 97 prosenttia ja loput hyödynsi lämmöneristeitä valmistava teollisuus, Paperinkeräys kertoi tiedotteessaan.

Kierrätetyt pahvi- ja kartonkipakkaukset käytetään Suomessa hylsykartongin raaka-aineena. Lehdet menevät uuden sanomalehtipaperin valmistukseen. Vaalean toimistokeräyspaperin taas käyttää kaksi pehmopaperitehdasta, jotka valmistavat siitä wc-paperia, talouspyyhkeitä ja nenäliinoja.

Suomen jätelainsäädännön mukaan paperin tuottajat eli valmistajat ja maahantuojat ovat vastuussa paino- ja kirjoituspapereiden talteenotosta ja hyödyntämisestä. Käytännössä tehtävistä huolehtii Paperinkeräys Oy, jonka omistavat metsäteollisuuden yritykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme