Mainos
Mainos

Kerjäämisen kieltämisestä selvitys juhannukseksi

Sisäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään kerjäämisen kieltämistä. Alustavan selvityksen on määrä valmistua juhannukseen mennessä.

Kerjäämisen kieltämisen puolesta ovat liputtaneet useat kansanedustajat, ja muun muassa Helsingissä on pelätty kerjäläistilanteen räjähtävän käsiin. Kerjäämisen on kerrottu muuttuneen aiempaa aggressiivisemmaksi, ja siihen on havaittu liittyvän entistä enemmän rikollisia ilmiöitä.

Työryhmän puheenjohtajana toimii ministeri Anne Holmlundin (kok.) valtiosihteeri Antti Pelttari (kok.). Työryhmän tehtävänä on selvittää, miten järjestyslakia pitäisi muuttaa.

Pelttarin mukaan ryhmän työ lähtee ripeästi käyntiin ja ministeri Holmlundilla on mahdollisuus jo kesällä arvioida lainmuutostarpeita. Lopullisen selvityksen pitäisi valmistua syyskuussa.

Työryhmässä on poliisin, oikeusministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, sisäministeriön sekä Helsingin kaupungin edustajia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme