Mainos
Mainos

Kesä muuttaa kaukojunien aikatauluja

Osa VR:n kaukojunien aikatauluista ja palveluista muuttuu tämän kuun lopussa. Junien palvelut muuttuvat eniten pikajunissa.

VR:n kaukojunien aikatauluihin ja palveluihin tulee joitakin muutoksia 30. toukokuuta alkaen. Lisäksi hinnaltaan 15 prosenttia edullisemmat niin sanotut vihreän lähdön vuorot lopetetaan ja ne muuttuvat normaaleiksi junavuoroiksi.

VR perustelee muutosta vihreiden lähtöjen vähäisellä kysynnällä ja lisää, että niiden niiden tilalle tulee erilaisia hintatarjouksia.

Keskikesällä muutamat, lähinnä työmatkalaisia kuljettavat junavuorot jäävät tauolle. Esimerkiksi Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Tampereen välillä liikenteestä on poissa neljä junavuoroa 28. kesäkuuta-25. heinäkuuta.

Savonlinnan ja Parikkalan välillä liikennöi kaksi lisäjunaa toukokuun lopusta aina elokuun 29:nteen päivään saakka.

Junien palvelut muuttuvat eniten pikajunissa. Niissä ensimmäisen luokan vaunut, joita on kaikkiaan 30, siirtyvät toisen luokan vaunuiksi. Noin puolet ensimmäisen luokan vaunuista siirtyy pohjoisen yöpikajuniin. InterCity-junissa ja Pendolinoissa ensimmäinen luokka kuitenkin säilyy Business- ja Business Plus -nimisinä.

InterCity-junissa ei ole enää kärrymyyntiä kesäkuun alusta alkaen, joten ravintolapalvelut keskitetään ravintolavaunuun. Kärrymyynti kuitenkin jatkuu InterCity2-junissa. Osassa Pendolino-vuoroista kokeillaan hiljaisempina aikoina tarjoilua vain ravintolavaunusta. Lisäksi ravintolavaunut poistuvat neljästä Turun ja Tampereen välillä kolkuttelevasta pikajunasta.

Lisää tietoa aikatauluista ja junien muutoksista löydät osoitteesta www.vr.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme