Mainos
Mainos

Kesä oli sitten siinä? Syksy saapuu Lappiin ensi viikolla

Huomenna runsaimmat sateet siirtyvät Venäjän puolelle. Lappiin on jo luvassa syksyistä säätä, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lounaistuuli voimistuu huomenna. Läntisillä merialueilla ja Perämeren rannikolla on luvassa jopa myrskylukemia puuskissa.

-Etelä- ja Keski-Suomessa sää poutaantuu ja voi olla jopa aurinkoista. Tuuli on melko voimakasta sisämaassakin, kertoo Mäntykannas.

Huomenna sää on kesäisen lämmintä Oulun korkeudelle asti.

-Ilma kuivahtaa ja lämpötila on 20 asteen vaiheilla, eli aika kesäiseltä vaikuttaa huomenna.

Lappiin puolestaan osuu sadealueen häntä. Luvassa on myös ukkosta ja runsaan sateen alueilla lämpötila laskee jopa alle kymmeneen asteeseen.

-Lämpöä ei ole luvassa Lappiin enää pitkän ajan ennusteissakaan, eli kyllä syksyiset lukemat näyttävät tulevan pidemmäksi aikaa, Mäntykannas toteaa.

Räntääkin voi ajoittain sadella Lapin tuntureilla jo ensi viikolla.

Venäjältä pyrkii Suomen suuntaan helteistä ilmaa alkuviikolla, mutta Suomi saa ikävästi sateet ja helteet jäävät Venäjälle. Mäntykannas kertoo, että ensi viikko on epävakainen. Keskiviikon ja torstain aikana viileää ilmaa leviää Etelä-Suomeenkin.

-Merkittävä viileneminen tässä on tulossa, Mäntykannas kiteyttää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme