Mainos
Mainos

Kesä tuo mukanaan arkeologiset kaivaukset

Museovirasto tekee arkeologisia kaivauksia ensi kesänä yli 40 paikkakunnalla. Tutkimuskohteita tulee vielä lisää, koska kaikista maankäyttöhankkeiden takia tehtävistä tutkimuksista ei ole vielä sovittu.

Viraston arkeologian ja rakennushistorian osastot tekevät Pohjois-Kymenlaaksossa laajan kartoituksen Anjalankosken, Elimäen, Iitin, Jaalan, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan alueilla.

Kotkassa kaivetaan röykkiöitä sataman laajennushankkeen alueella. Tammelassa ja Pohjassa tutkitaan suunnitteilla olevien maakaasuputkien linjoilla.

Tiehankkeiden vuoksi kaivetaan Jämsässä, Nousiaisissa ja Pyhärannassa. Rakennushankkeiden uhkaamia muinaisjäännöksiä tutkitaan muun muassa Halikossa, Kirkkonummella, Lappeenrannassa ja Lohjalla. Pihtiputaalla tarkastelun kohteena on kivikautinen asumuspainanne.

Vainionmäen rautakautisessa kalmistossa Laitilassa arkeologian osasto järjestää viidennen kerran suositut yleisökaivaukset, joissa innokkaat harrastajat ovat tehneet runsaasti löytöjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme