Mainos
Mainos

Kesäaikaan siirrytään yöllä

Kelloja siirretään tunnilla eteenpäin ensi yönä kello kolmelta.

Suomi siirtyy jälleen kesäaikaan ensi yönä. Kellojen viisareita käännetään tunnilla eteenpäin kello kolmelta aamuyöllä.

Samalla siirrytään kesäaikaan myös muualla Euroopan unionissa. Vaihto tapahtuu yhtä aikaa kaikissa unionin maissa, koska se on tärkeää kansainväliselle juna- ja lentoliikenteelle.

Kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa julkisen liikenteen aikatauluihin. Esimerkiksi junien kaukoliikenteessä noudatetaan poikkeusaikatauluja. Lisäksi pääkaupunkiseudulla on viivästytetty muutaman aamuyön lähijunan lähtöaikaa.

Myös kaukoliikenteen linja-autoliikenteessä on reittikohtaisia aikataulumuutoksia, jotka voi tarkistaa Matkahuollosta tai suoraan liikennöitsijöiltä.

Normaaliaikaan eli niin kutsuttuun talviaikaan palataan syksyllä lokakuun 29. päivänä. Silloin kelloja käännetään tunnilla taaksepäin.

Kesä- ja normaaliaikaa on Suomessa noudatettu vuodesta 1981 lähtien. Kelloja siirretään aina maaliskuun ja lokakuun viimeisinä sunnuntaipäivinä. Kesäajan tarkoituksena on valoisan ajan lisääminen ihmisten valveillaolo- ja työskentelyaikoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme