Mainos
Mainos

Kesäinen tieliikenne vaaraksi lapsille

Lähes 400 lasta kuolee tai loukkaantuu kesäisin liikenteessä. Viime kesinä liikenneonnettomuuksissa on kuollut keskimäärin kymmenen ja loukkaantunut 386 lasta. Valtaosa lasten henkilövahingoista sattuu henkilöautolla matkustettaessa. Jalan tai pyörällä liikenteessä olleita lapsia on viime kesinä kuollut keskimäärin kolme ja loukkaantunut vajaat 130.

Onnettomuuksien määrä johtuu paljolti siitä, että koulujen päätyttyä lapsia on liikenteessä enemmän ja eri vuorokaudenaikoina kuin talvella.

Lisäksi nuorten pyöräily-, rullaluistelu- ja mopoiluharrastukset kasvattavat vaaratilanteiden määrää. Liikenneturva suositteleekin, että vanhemmat kertaisivat kesän alkajaisiksi lastensa kanssa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä koskevat liikennesäännöt.

Autonkuljettajia Liikenneturva muistuttaa riittävän alhaisien ajonopeuksien noudattamisesta, jotta he pystyisivät reagoimaan yllättäviin tilanteisiin ajoissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot