Mainos
Mainos

Kesäkuukausien kuivuus verotti marja- ja sienisatoa

Marjoista vain suomuuraimen sato kehittyi lopulta keskitasoa paremmaksi. Parhaat mustikkasadot saatiin Kainuussa ja Metsä-Lapin alueella.

Hiipumassa olevat marja- ja sienisato on kärsinyt kesäkuukausien kuivuudesta ja helteistä. Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) mukaan mustikan sato jäi heikoksi Etelä- ja Keski-Suomessa.

Myös puolukka kärsi poikkeuksellisen pitkästä kuivuusjaksosta, ja sato jäi keskimääräistä pienemmäksi. Oulun ja Lapin lääneissä saatiin enemmän marjoja kuin Etelä- ja Keski-Suomessa.

Suomuurainsato kehittyi lopulta keskitasoa paremmaksi, vaikka avosoilla halla vioitti jonkin verran kukkia.

Kuuma ja kuiva kesä viivästytti tattien satokautta noin puolellatoista kuukaudella. Tateista on saatu paikoin hyvä sato Itä-Suomessa. Tattien vastaanottopisteissä ykkösluokan tuoreista herkku- ja männynherkkutateista on maksettu 5-6 euroa kilolta. Haperoiden satokausi sen sijaan meni ohi helteisessä säässä, eikä iso-, kelta-, koivu-, kangas- tai viinihaperoita ole löytynyt enää syyskuussa. Rouskuja on esiintynyt kangasmetsissä vähän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme