Mainos
Mainos

Kesälle sanottava pian hyvästit — viikonlopusta vielä kirkas

Ilmassa on jo loppukesän tuntua, kertoo MTV:n meteorologi Miina Manninen. Viikonlopusta on kuitenkin tulossa vielä melko kirkas.

Tänään Suomen yllä liikkuu kaksi sadealuetta. Toinen, sään pitkään jo koleana pitänyt sadealue on pohjoisessa. Toinen sadealue puolestaan kulkee tänään maan kaakkoisosia kohti itää.

– Lapissa sadealue heikentynyt eilisestä ja on aika repaleinen, mutta monin paikoin hajanaisia sadekuuroja liikkuu.

Maan keskivaiheilla on poutaisempaa ja vähän selkeämpää, mutta paikalliset sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia. Varsinkin etelärannikolla on edelleen pilvistä ja saadaan sadetta.

– Etelärannikon länsipuolella sateet ovat heikkenemässä, mutta itäpuoliskolla taas voimistumassa. Runsaimmat sateet tulevat liikkumaan itärajaa pitkin kohti koillista.

Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 15-18, Pohjois-Pohjanmaalla 10-14 ja Lapissa 8-12 astetta.

Iltaa kohti sää kirkastuu lännestä alkaen suuressa osassa maata

– Yöstä on tulossa kylmä, lämpötilat tippuvat viiden asteen tienoille tai sen alapuolelle. Ainakin pohjoisessa voi esiintyä myös hallaa.

Huomenna sateita saadaan kuurottaisina aivan pohjoisimmassa Suomessa, muualla on jo kirkkaampaa.

– Sää jatkuu aika viileänä sekä perjantain että lauantain. Sunnuntaina päästään sitten viimein taas parinkymmenen asteen tienoille.

(MTV3 - Foreca)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme