Mainos
Mainos

Kesämökkiläisten kaksoiskuntalaisuus kiinnostaa saaristossa

Saaristoasiain neuvottelukunta suhtautuu myönteisesti ajatukseen kaksoiskuntalaisuudesta, mutta toivoo, että kesämökkikuntiin perustettaisiin lisäksi mökkiläistoimikuntia.

Pääministeri Matti Vanhasen esittämä malli kesämökkiläisten kaksoiskuntalaisuudesta saa kannatusta Saaristoasiain neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta ehdottaa Vanhasen ideaan kuitenkin täydennyksiä.

Neuvottelukunnan mielestä mökkikuntiin pitää perustaa mökkiläistoimikunta, joka koostuu mökkiläisistä ja kunnan edustajista. Toimikunta käsittelisi mökkiläisten asioita kuten esimerkiksi kiinteistöveroja, vesihuoltoa, yksityisteiden tukemista ja kirjastojen sekä terveyskeskusten käyttöä. Toimikunta valmistelisi vaalikausittain mökkeilyn kehittämisen ohjelman.

Saaristoasiain neuvottelukunnan mukaan mökkiläisten osaamista tulisi muutenkin hyödyntää kuntien kehittämisessä. Myös kuntien ja yritysten tiedottamista mökkiläisille olisi lisättävä.

Saaristoasiain neuvottelukunta kokoontui päivällä Iniön saarella Varsinais-Suomessa. Neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama toimielin, jonka tehtävä on edistää saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden kehitystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot