Mainos
Mainos

Kesän lämpöennätys rikki Lammilla

Lammilla Kanta-Hämeessä elohopea nousi 32,1 asteen ennätykseen. Yli 30 asteen helteessä on paistateltu muuallakin.

Elohopea kohosi viikonlopun aikana monin paikoin lähelle kolmeakymmentä astetta, ja lämpöennätyksiäkin tehtiin kaksi peräjälkeen.

Ensin mitattiin perjantaina 31,7 astetta Tampereella ja lauantaina lämpö kohosi Lammilla Kanta-Hämeessä vielä 32,1 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Toni Hellinen kertoo, että lämpimintä on viikonlopun aikana ollut Kaakkois-Suomessa. Yli 30 asteen hellettä on ollut Heinolassa, Puumalassa, Lahdessa ja Utissa.

- Tuuli puhaltaa tällä hetkellä lounaasta ja etelästä, jolloin Suomenlahden toiselta puolelta saapuva ilma ei ehdi kovin viilentyä saapuessaan Kaakkois-Suomeen. Maan läntisiin osiin saapuvan ilman merimatka on pitempi, ja ilma ehtii viilentyä, Hellinen sanoo.

Alkuviikosta kuuma sää vielä jatkuu, mutta pientä viilenemistä on havaittavissa loppuviikkoa kohti mentäessä. Huomenna lämpötilat ovat vielä korkeita mutta sää muuttuu painostavaksi. Ukkoskuurot ovat todennäköisiä erityisesti Kaakkois-Suomessa, ja sadekuuroja on luvassa joka puolelle maata.

Tiistaina lämpötilat ovat jo hieman matalampia, mutta helleraja ylitetään yhä lähes koko maassa. Loppuviikon sää näyttääkin sitten Hellisen mukaan epävakaiselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme