Mainos
Mainos

Kesän lastenleireistä vähän valituksia

Suomessa kesäleiritoiminnan turvallisuus on melko hyvin hoidettu. Tänä vuonna kuluttajavirastoon on tullut vain muutama yhtetydenotto laiminlyönneistä.

Viime vuonna voimaan tullut laki kuluttajapalvelusten turvallisuudesta on velvoittanut mm. lasten kesäleirijärjestäjiä laajempaan turvallisuuden suunnitteluun. Ilmoituksia kesäleirien turvallisuuden laiminlyönneistä on tänä kesänä tullut vähän.

Susanna Fagerström vetää monen vuoden rutiinilla lasten ja nuorten ratsastusleiriä Ponihaan ratsastuskoululla. Viime vuonna voimaan tullut laki kuluttajapalvelusten turvallisuudesta ei ole muuttanut kovinkaan paljon tämän ratsastuskouluyrittäjän toimintatapoja, sillä turvallisuusasioihin on aina suhtauduttu vakavasti, sen sijaan paperitöitä on tullut lisää. Johtaja Tomi Lounema Kuluttajavirastosta:

- Pitää olla kirjattuna minkälaisia riskejä siihen toimintaan sisältyy, eli mitä voi tapahtua, miten tilanteessa toimitaan, miten hälytetään apua ketä kutsutaan paikalle ja ketkä osaavat antaa ensiapua.

Monilla leireillä käytetään ns. isosia, eli nuoria jotka auttavat toiminnan ohjaamisessa. Myös heidän työllistämisessä tulisi muistaa, että alaikäisinä he eivät voi olla vastuullisessa asemassa.

- Turvallisuusasioiden kannalta on näin, että 18 -vuotias on sellainen henkilö, jonka voidaan katsoa kantavan isompaa vastuuta ja nuoret apuohjaajat eivät poista tarvetta aikuisille ohjaajille, sanoo Lounema.

Suomessa kesäleiritoiminnan turvallisuus on melko hyvin hoidettu. Tänä vuonna kuluttajavirastoon on tullut vain muutama yhtetydenotto laiminlyönneistä.

- Toki varmasti vielä löytyy sellaisia yrittäjiä, jotka ei ole kuulleetkaan, että tämäkin laki heitä koskee ja sitä valistustyötä nyt sitten jatketaan.

Suomen ratsastajainliiton tallitarkastaja kiertää liiton alaisuudessa pidettäviä ratsastusleirejä keväästä syksyyn.Tallitarkastaja Kielo Kivilohkare Suomen Ratsastajainliitosta:

- Tarkastellaan aina että onko niitä turvallisuusasiakirjoja ehditty laatia. Ja yritän sitten neuvoa yrittäjiä niitä tekemään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme