Mainos
Mainos

Kesän lomamatkat käyneet kaupaksi

Kesän viileä sää on vauhdittanut lomamatkojen myyntiä.

Tämän kesän lomamatkat ovat käyneet hyvin kaupaksi. Rauhoittunut Irakin tilanne, sarsin hiipuminen ja alkukesän viileys ovat piristäneet matkojen myyntiä etelään ja Kaukoitään. Jos Suomessa lomailmat ovat kortilla, niin aurinkoa lähdetään hakemaan etelämpää.

Hiljaisen kevään jälkeen matkatoimistojen myynti on jälleen terässä.
- Kesämatkoista alkaa olla jo aika pula. Jos otetaan syksyn matkat mukaan niin noin 80 prosenttia on kesäkauden matkoista myyty, viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila Finnmatkoilta kertoo.
Töölön matkatoimistosta lupaillaan, että halukkaat mahtuvat mukaan.
- Kaikki, jotka matkalle haluavat, matkalle pääsevät. Joitakin kohteita on toki loppuunmyyty, mutta pääsääntöisesti matkoja löytyy, Töölön matkatoimiston johtaja Juha Kumara sanoo.

Vaikka sarsin pelko ja Irakin sota hiljensivät matkailua keväällä, kaukomatkojen myynti on jälleen nousussa.
- Kyllä ne tietysti kesän ja kevään mittaan vaikuttivat, mutta tällä hetkellä kysyntä on palanut normaalille tasolle ja kaikkia kohteita kysytään, Kumara myöntää.
- Kaukomatkoista ollaan myyty tällä hetkellä noin kolmannes ja yleensä ottaen noin viidennes talvimatkoista on tällä hetkellä myyty, että myös talvimatkakauppa käy tällä hetkellä, Mattila vakuuttaa.

Suosituimmat kohteet ovat edelleen Espanja ja Kreikka. Jo tutun Thaimaan lisäksi on suosikkilistalle noussut Brasilia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme