Mainos
Mainos

Kesän maastopalot sotkevat pelastusbudjetteja

Maastopalon sammutus saattaa myös venyä pitkäaikaiseksi, mikä heijastuu suoraan henkilöstökuluihin.

Viime kesän maastopalot näyttävät aiheuttavan pelastuslaitoksille talousarvion ylityksiä. Varsinkin palkkakulut ylittyvät paikoin reippaasti, sillä maastopaloja oli paljon enemmän kuin budjeteissa osattiin ennakoida.

Keski-Suomen pelastusjohtaja Markku Mensala ennakoi, että pelastuslaitoksen budjetti ylittyy tänä vuonna noin 450 000 eurolla. Alijäämä joudutaan siirtämään rasitteeksi ensi vuoden talousarvioon.

Mensala arvelee, että samassa tilanteessa on monia muita pelastuslaitoksia. Esimerkiksi Savossa ja Pirkanmaalla kesäkausi on suunnilleen samanlainen kuin Keski-Suomessa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella maastopaloja oli tänä vuonna yli kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin. 2005 lähtöjä oli 170, mutta kuluvana vuonna kesän kuivuuden vuoksi noin 400.

Maastopalon sammutus saattaa myös venyä pitkäaikaiseksi. Se heijastuu suoraan henkilöstökuluihin. Lisämenoja syntyy herkästi polttoaine- ja kalustokustannuksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme