Mainos
Mainos

Kesän viimeiset Uber-kyydit ajetaan tänään – kiistelty kyytipalvelu lopettaa toimintansa vuodeksi

Kesän viimeiset Uber-kyydit ajetaan tänään, kun kiistelty kyytipalvelu lakkauttaa toimintansa vuodeksi. Uber kertoo, että toimintaa on tarkoitus jatkaa ensi kesänä, kun uusi liikennepalvelulaki tulee voimaan.

Yhtiö lakkauttaa taksikyytejä tarjoavan UberPOP-palvelunsa tänään puoliltaöin.

– Odotamme ensi vuotta innolla ja aloitamme nyt valmistelut tarjotaksemme suomalaisille parhaita mahdollisia vaihtoehtoja, yhtiön maajohtaja Joel Järvinen kommentoi asiaa tiedotteessa.

UberPOP on toiminut Suomessa toistaiseksi vain Helsingissä. Kaksi ja puoli vuotta sitten lanseerattu palvelu on herättänyt runsaasti keskustelua, sillä sen kuljettajilla ole taksilupia. Uber-taksin ajaminen ilman taksilupaa katsotaankin Suomessa lainvastaiseksi.

Järvinen on aiemmin kertonut, että kyytipalvelun väliaikainen lakkauttaminen on paras ratkaisu ”parempaa toimintaympäristöä” odotellessa.

Kesäkuussa Helsingin käräjäoikeus määräsi Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon vajaan 250 000 euron edestä. Järvistä epäiltiin avunannosta luvattoman taksiliikenteen harjoittamiseen.

Myös ainakin yhden Uber-kuljettajan tuomio luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta on korkeimman oikeuden harkittavana. Lisäksi poliisilla on ollut käynnissä useita tutkintoja Uber-kuskeista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme