Mainos

Kesärannan remontti harjakorkeuteen

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan pääministerin virka-asunnon Kesärannan peruskorjaus on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Työmaalla vietetään tänään rakentamistyön harjannostajaisia. Työt valmistuvat helmikuun alkuun mennessä.

Perusparannukselle on ollut monta syytä. Tilat ovat kuluneet normaaliin tapaan, tilatarpeet ovat muuttuneet ja tekniset järjestelmät ovat vanhentuneet. Syynä on myös, että rakennuksen sijainti meren ääressä on aiheuttanut lämpövuotoja ja vesivaurioita.

Peruskorjauksen tavoitteena on luoda nykyajan vaatimusten mukainen rakennus. Työn suunnittelua ovat ohjanneet rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot. Työssä on pyritty välttämään suuria muutoksia. Rakennuksen julkisivut ja ensimmäisen kerroksen tilat säilyvät entisinä. Toisen kerroksen tiloihin tehdään muutoksia, jotta tilat sopisivat aiempaan paremmin myös asumiseen. Kerrokseen rakennetaan mm. oma keittiö. Kellarikerrokseen tulee yhtenäinen monitoimitila kokouksia ja tiedotustilaisuuksia varten. Kesäranta ei tule ainakaan lähitulevaisuudessa pääministerin asunnoksi. Tilat tulevat pääasiassa edustus- ja kokouskäyttöön. Eduskunnan nykyinen puhemies Paavo Lipponen asui perheineen rakennuksessa pitkään. Talvella Lipposen perhe muutti uuteen asuntoon. Myös Esko Aho asui Kesärannassa pääministerinä ollessaan.

Yksinkertainen ilme säilyy

Kesärannan sisätilat säilyttävät suhteellisen yksinkertaisen ilmeensä. Ensimmäisen kerroksen sisustuksen runkona on 1920-luvulla taloon hankitut kalusteet. Toisen kerroksen sisutus nojautuu 1980-luvulla hankittuihin Alvar Aallon suunnittelemiin kalusteisiin. Vaalea sisustus muuttuu aikaisempaa värikkäämmäksi. Sisustuksessa tavoitteena on korostaa vanhan rakennuksen huvilamaisuutta.

Korjaustöiden yhteydessä parannetaan myös rakennuksen käyttö-, huolto- ja paloturvallisuutta. Tekniset järjestelmät ajanmukaistetaan. Kellarikerroksen uuteen monitoimitilaan johdetaan liikuntaesteisiä palveleva luiska. Kesäranta on rakennettu vuonna 1873, ja se on ollut valtion hallussa vuodesta 1904. Kesärannan rakennukset kuuluvat valtion omistamiin kulttuurihistoriallisesti huomattaviin rakennuksiin, jotka on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä.

Kesäranta on hieno esimerkki oman aikansa huvilarakentamisesta. Peruskorjauksen rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt. Pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Kaisa Vepsäläinen Ky ja pääurakoitsijana Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy. Harjannostajaisissa kuultiin rakennuttajan ja pääurakoitsijan puheenvuorot. Käyttäjän puheenvuoron esitti pääministeri Matti Vanhanen. Senaatti-kiinteistöt on valtion liikelaitos, joka huolehtii valtion kiinteistövarallisuuden hallinnasta, kehittämisestä ja toimitilojen vuokraamisesta pääosin valtioyhteisölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot