Mainos
Mainos

Kesärengasratsiat alkavat tänään

Autonrengasliitto, poliisi ja Liikenneturva aloittavat tänään neuvontahenkiset rengasratsiat lähes sadalla paikkakunnalla. Perjantaina päättyvässä ratsiassa kiinnitetään ajajien huomio kesärenkaiden kuntoon ja omaan ajotapaan. Ratsioissa tarkistetaan renkaiden urasyvyydet sekä mahdolliset sivu- ja kulutuspintavauriot. Autoilijoille jaetaan uramittareita, joilla voi itse seurata renkaidensa kuntoa. Ratsiat painottuvat neuvontaan. Sakkoja saa vain räikeimmistä laiminlyönneistä.

Autoja moottoritiella kesalla


Joka viides suomalainen ajaa syksyn sadekeleillä huonoilla kesärenkailla. Kuljettajat tuntevat sitä paitsi varsin huonosti oman autonsa renkaiden kunnon. Viime viikolla julkistettu Autorengasliiton kesärengastutkimus kertoo, että renkaiden kunto on onneksi paranemaan päin. Kesärenkaiden kunto oli parantunut koko maassa. Edukseen erottuivat Itä-Uusimaa, Häme ja Uusimaa. Huonoimmilla renkailla ajettiin Ahvenanmaalla, Lapissa ja Keski-Pohjanmaalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme