Mainos
Mainos

Kesärenkaat alle vapuksi

Nastarenkaat on vaihdettava tänä vuonna viimeistään 1. päivänä toukokuuta. Tämän jälkeen niitä saa käyttää vain, jos keli sitä edellyttää.

Kesärenkaat alle vapuksi

Nastarenkaiden käyttö on tänä vuonna sallittua tavallista pidempään myöhäisen pääsiäisen takia. Kesärenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyys on oltava vähintään 1,6 milliä, mutta minimi ei kuitenkaan takaa turvallista ajoa sadesäällä. Vesiliirron välttämiseksi urasyvyyden olisi hyvä olla 4-5 milliä.

Ajoneuvohallintokeskus muistuttaa lisäksi rengaspaineista, jotka on tarkistettava aina renkaita vaihdettaessa. Liian pieni paine heikentää ajo-ominaisuuksia. Rengaspaine saa poiketa enintään 20 prosenttia auton tai renkaan valmistajan suosituksesta.

Ajoneuvon alkuperäisestä rengaskoosta voi poiketa jonkin verran. Alkuperäinen koko on merkitty rekisteriotteeseen. Auto on muutoskatsastettava, mikäli vanteen nimellishalkaisija poikkeaa alkuperäisesti yli 26 milliä tai renkaan leveys yli 30 milliä.

Talvirenkaat on saanut vaihtaa kesärenkaisiin maaliskuun alusta alkaen. Talvirenkaita on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuun aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme