Mainos
Mainos

Kesärenkaat alle viimeistään maanantaina

Nastarenkaat on vaihdettava kesärenkaisiin viimeistään ensi maanantaina 12. huhtikuuta, mikäli keliolosuhteet sen sallivat.

Liikkuvasta poliisista kuitenkin suositellaan, että talvirenkaat kannattaa pitää alla varsinkin, jos edessä on reissuja pohjoiseen päin. Kesärenkaiden uran syvyys tulee sääntöjen mukaan olla vähintään 1,6 mm, mutta poliisin mukaan uusien renkaiden hankintaa kannattaa suunnitella jo silloin, kun uran syvyys alittaa 4mm.

Joissakin renkaissa on uran syvyydestä kertova numerorivistö kulutuspinnassa, mutta sen voi myös helposti itse tarkistaa kolikkotestillä.

- Kahden euron kolikko asetetaan renkaaseen, ja jos kolikon hopeareunus näkyy, on syytä harkita renkaiden vaihtoa. Alle neljän millimetrin uran syvyys renkaassa lisää vesiliirron vaaraa huomattavasti, kertoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Kitkarenkailla ajamista kesäkelillä ei suositella. Liikkuvan poliisin mukaan kitkarenkaiden pito kesäkeleillä on huomattavasti kesärenkaita huonompi.

Liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Risto Maksimainen kehottaa myös varomaan teillä olevia routavaurioita - kuoppia ja halkeamia.

– Täytyy varoa, kun ajaa kuoppaan, sillä silloin rengas voi räjähtää ja vanne rikkoutua. Suuret reiät ja kuopat tulee huomioida jo etukäteen nopeutta valitessa, Maksimainen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme