Mainos
Mainos

Kesärenkailla liikkujat herätys: Teillä liukasta tänään

Ajokeli huononee tänään monin paikoin maata. Aamun pakkaset ovat tehneet pikkutiet liukkaiksi lähes koko maassa, ja päivän mittaan erityisesti länsirannikon lumisateet tekevät ajokelistä huonon.

– Pakkasta on, pienemmät tiet paikoin jäässä ja lunta on tulossa, että ei se varmaan kovin hyväkään idea ole kesärenkailla liikenteeseen lähteä, toteaa liikennepäivystäjä Osmo Peltonen liikenneviraston tieliikennekeskuksesta.

– Iltapäivällä ajokeli näyttäisi olevan huono myös etelärannikolla sateen takia, sanoo Peltonen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli heikkenee Pohjois-Lapissa lumisateen ja voimakkaan tuulen vuoksi. Tiet voivat olla liukkaita lumi- tai räntäsateen vuoksi myös Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lämpötila on päivällä suuressa osassa maata nollan vaiheilla tai pakkasella. Meren yllä voi syntyä sakeitakin lumi- tai räntäkuuroja, jotka ajautuvat mereltä maalle.

Liikenneviraston mukaan suuremmilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme