Mainos
Mainos

Kesäsateet ennustavat hyvää sienivuotta

Alkukesän sateet ennustavat hyvää sienivuotta koko maahan. Marttaliiton mukaan alueilta, joilla on satanut pitkin kesää, voi löytyä paljonkin sieniä. Sienestämään pääsee paikoin myös eteläisessä Suomessa.

Ensimmäiset haperot, kantarellit ja tatit ovat jo kerättävissä. Marttaliiton mukaan sienitilanne näyttää suurimmassa osassa maata erittäin hyvältä, vaikka paikallista vaihtelua sadossa onkin.

Opettele myös myrkkysienet

Suomen metsät tuottavat vuosittain keskimäärin 2000 miljoonan kilon sienisadon. Määrästä noin 70 prosenttia on syötäviä sieniä, joista talteen otetaan prosentin verran.

Ruokasieniä etsiskellessä ei kannata ottaa turhia riskejä keräämällä syötäväksi sieniä, joita ei tunne. Myrkkysienet kannattaa opetella tunnistamaan jo ennen sienimetsään lähtöä . Sienikirjat ovat tässä hyväksi avuksi, ja kokeneilta sienestäjiltä saa hyviä neuvoja.

Suomen yli 1700 helttasienilajista 50 on ilmoitettu myrkyllisiksi ja niistä vaarallisiksi kymmenkunta. Tappavan myrkyllisiä ovat valkokärpässieni, kavalakärpässieni, suippumyrkkyseitikki, pulkkosieni ja korvasieni raakana. Myrkkysieniä ovat niin ikään myös muut kärpässienet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot