Mainos
Mainos

Kesätöitä ja kavereita – millaisia lomasuunnitelmia nuorilla on?

Koko Suomessa koululaiset pääsivät lomille viime viikonloppuna. Maanantaiaamun sarastaessa käynnistyi koululaisten ensimmäinen virallinen lomapäivä.

Lähdimme selvittämään, miten pääkaupunkiseudun lapset ja nuoret aloittavat lomansa, ja mitä kaikkea heidän lomasuunnitelmansa pitää sisällään.

Aamupäivää väritti sateinen ja kolea keli, joka vaikutti omalta osaltaan ulkoilijoiden määrään. Keskustan kaduilla ei paljon lomalaisia liikkunut, mutta nuorten vakituiset kantapaikat vetivät tunnetusti koululaisia puoleensa.

Stockmannin edusta ja Linnanmäki olivat tuttuun tapaansa täynnä tuoreita lomalaisia ja pääsimme jututtamaan muutamaa nuorta. Haastateltavien vastauksista huokui huolettomuus sekä energisyys.

Lomasuunnitelmista esiin nousivat niin kavereiden kanssa yhdessä olo kuin kesätyötkin. Haastatteluista ja katukuvasta paistoi läpi se fakta, että pitkä loma oli saanut alkunsa!

Kirjoittajat ovat MTV Uutisten lukioikäisiä kesätyöntekijöitä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme