Mainos
Mainos

Kesätyöntekijöiden palkoissa ongelmia

Kesätyöntekijöille saatetaan maksaa vähemmän palkkaa kuin työnehtosopimuksessa on määritelty vähimmäispalkaksi, sanovat palkansaajajärjestöt SAK ja STTK.

Kesätyöntekijöiden oikeudet jäävät järjestöjen mukaan helposti toteutumatta myös niin, että palkkaan kuuluvia lisiä ei aina makseta tai töitä teetetään ilman asianmukaisia lepotaukoja.

Muun muassa näistä epäkohdista on tämän kesän aikana otettu yhteyttä SAK:n ja STTK:n yhteiseen Kesäduunari-infoon, joka neuvoo työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Eniten yhteydenottoja on tullut palvelualalla työskenteleviltä kesätyöntekijöiltä. Kesäduunarineuvoja Anniina Kannelsuon mukaan eniten kysytään palkasta ja työajasta.

Kesäduunari-infoon on tullut alkukesän aikana yhteydenottoja noin sata.

Kesäduunari-info on netissä osoitteessa www.kesaduunari.fi. Neuvontaa saa myös puhelimitse numerosta 0800179 279.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Katso Mari Karppisen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot