Mainos
Mainos

Keski-ikäinen nainen taistelee yhä hengestään

Malagassa on sairaalahoidossa edelleen 16 bussiturmassa loukkaantunutta suomalaista. Lisäksi hoidossa on kaksi espanjalaista, jotka olivat onnettomuusautojen kuljettajia.

14 loukkaantuneen tila on vakava. Vakavimmin on loukkaantunut yli 50-vuotias nainen, jonka henkilöllisyyttä ei tiedetä. Nainen on koomassa.

- Yritämme selvittää hänen henkilöllisyyttään bussin matkustajalistan perusteella, kertoi Carlos Haya -sairaalan lääketieteellinen johtaja tohtori Jose Antonio Trujillo.

Onnettomuuden aiheuttamisesta ja rattijuopumuksesta epäilty maastoauton kuljettaja on myös sairaalassa. Hänen vammansa ovat lieviä.

Loukkaantuneet on sijoitettu eri sairaaloihin Malagaan ja sen lähialueelle. Sairaala ei kertonut loukkaantuneiden sukupuolijakaumaa, mutta ikähaarukka on 32-67 vuotta. Sairaalassa oli myös pieni vauva, joka pääsi jo aamulla pois.

Trujillon mukaan pelastustoimet sujuivat onnettomuuspaikalla hyvin.

- Kahdessa tunnissa kaikki oli kuljetettu pois onnettomuuspaikalta, Trujillo sanoi Carlos Haya -sairaalan järjestämän tiedotustilaisuuden jälkeen.

Sairaalan edustajien mukaan Malagaan on jo saapunut loukkaantuneiden sukulaisia Suomesta.

Jatkohoitoa tarvitsevat viedään omiin sairaanhoitopiireihinsä

Pitkäaikaisempaa hoitoa tarvitsevat Malagan turmassa loukkaantuneet pyritään tuomaan jatkohoitoon kotiseuduilleen. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on lähettänyt ylilääkäri Ari Leppäniemen arvioimaan potilaiden tilaa ja mahdollisen Suomeen siirtämisen tarvetta ja aikataulua. Leppäniemi oli muun muassa Thaimaassa hoitamassa tsunamissa loukkaantuneita suomalaispotilaita.

- Onnettomuudessa loukkaantuneet ovat hoidettavina paikallisissa sairaaloissa, ja oletamme, että osa saakin siellä kaiken tarvitsemansa hoidon, kertoo Husin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo.

Kotimaahan onkin tarkoitus siirtää niitä potilaita, joiden hoito pitkittyy. Hirvensalon mukaan kyseessä on sairaanhoitopiirien yhteisponnistus, jossa Hus toimii koordinaattorina. Tavoitteena on välttää ylimääräisiä mutkia matkassa ja potilaiden turhia siirtoja.

Iltapäivällä ei vielä ollut tietoa, minkä sairaanhoitopiirien alueelta potilaat olivat kotoisin. Hirvensalon arvion mukaan tarkempaa tietoa potilaiden mahdollisista siirroista kotimaahan on määrä saada huomenna iltapäivällä.

Illalla sattuneessa rajussa kolarissa kuoli kaikkiaan yhdeksän suomalaista. Aurinkomatkojen turistiryhmää kuljettanut bussi oli matkalla Marbellasta Malagan lentokentälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme