Mainos
Mainos

Keski-ikäiset miehet valitsevat keskustan puheenjohtajan

Keskustan puheenjohtajan valinnasta päättävät keski-ikäiset viljelijä- ja toimihenkilömiehet, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Selvityksessä kartoitettiin ensi kertaa keskustan puoluekokousedustajien ikä-, ammatti- ja sukupuolijakaumaa.

Viime vuosina kaksi kolmasosaa kokousedustajista on ollut miehiä ja enemmistö yli 56-vuotiaita. Valtaosa edustajista on joko maanviljelijöitä tai toimihenkilöitä.

Ajatuspaja e2:n tekemässä selvityksessä keskustan puoluekokousedustajia on vertailtu SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kokousedustajiin. Myös SDP:n puoluekokouksissa keski-ikä on korkea, mutta naisten osuus on kasvanut viime vuosina. Vasemmistoliiton kokousedustajista miehiä on selvä enemmistö.

Vihreät poikkeavat selvästi muista puolueista. Vihreiden puoluekokouksessa 2008 selvä enemmistö oli naisia ja valtaosa alle 45-vuotiaita.

Keskustan uusi puheenjohtaja ja mahdollisesti myös tuleva pääministeri valitaan Lahden puoluekokouksessa kesäkuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot