Mainos
Mainos

Keski-ikäiset usein kahden hoivavaiheen loukussa

Työssäkäyvät joutuvat huolehtimaan sekä omista lapsistaan että vanhemmistaan.

Viidennes työssäkäyvistä huolehtii työnsä lomassa myös ikääntyvistä vanhemmistaan tai muista apua tarvitsevista läheisistään. Usein tämä hoivatyö alkaa jo ennen kuin omat lapset ovat vielä irtaantuneet vanhempiensa huomasta, jolloin keski-ikäiset joutuvat kahden hoivavaiheen loukkuun.

Useimmiten läheisistä huolehtiminen oli kaupassa käyntiä tai autolla kyyditsemistä. Naiset avustavat myös taloustöissä ja miehet pihatöissä ja remonttihommissa. Tiedot ilmenevät Työterveyslaitoksen joka kolmas vuosi tekemästä Työ ja terveys -haastattelututkimuksesta.

Väestön ikääntyessä näitä kahden hoivavaiheen puristuksiin jääviä on työelämässä yhä enemmän. Tämä pitäisikin ottaa huomioon, kun työpaikoilla pohditaan ikäystävällisen työpaikan malleja, katsoo tutkimusprofessori Kaisa Kauppinen Työterveyslaitokselta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.11.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot