Mainos
Mainos

Keski-Suomen ikäihmisille parempaa liikunnanohjausta

Ikäihmisten liikunta hoitolaitoksissa on opetusministeriön selvitysten mukaan liian vähäistä. Keski-Suomen läänissä tilannetta halutaan parantaa hankkeella, jossa liikunnanohjaajia opastetaan ikäihmisten liikuttajiksi.

Koulutusjakson jälkeen he siirtyvät kuntiin ja yksittäisiin vanhainkoteihin, Gerontologian tuoreiden tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta tukee ikäihmisen terveyttä ja edistää itsenäisen toimintakyvyn säilymistä. Tästä huolimatta liikunta jää vanhainkodeissa vähälle.

-Ongelman taustalla on liian sektoroitunut hallinto, jonka myötä liikunnanohjaajien palveluita ei ole osattu hyödyntää vanhainkodeissa ja hoitolaitoksissa. Lisäksi vanhainkodit on rakennettu virheellisen ihmiskäsityksen pohjalta, eli asukit ovat passattavina. Liikuntatoimessa puolestaan ei ole ymmärretty ikäihmisiä liikuntaa harrastavana ryhmänä, listasi opetusministeriöstä erityisliikunnan suunnittelija Kari Koivumäki.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme