Mainos
Mainos

Keski-Suomen lukioiden opettajat tutustuvat oppiaineidensa työpaikkoihin

Keski-Suomen lukioiden opettajat tutustuvat tämän lukuvuoden aikana työelämään. Opettajat vierailevat sellaisissa yrityksissä, joissa heidän omaa oppiainettaan tavalla tai toisella tarvitaan.

Ammatillisten oppilaitosten oppilaat käyvät työharjoittelussa ja opetuksessa pyritään muutoinkin käytännönläheisyyteen. Lukio on perinteisesti teoreettisempi, ja oppilas saattaa jäädä epäilemään, mitä hyötyä esimerkiksi kielistä tai matematiikasta on.

Keski-Suomen lukiohankkeessa pyritään järjestämään kaikki maakunnan lukioiden opettajat vähintään yhden päivän työpaikkavierailulle tämän lukuvuoden aikana. Pisimmillään työelämään tutustumisjakso voi olla viikon mittainen ja toteutua esimerkiksi lukion koeviikolla.

– Opettajat saavat tietoa erilaisista työpaikoista ja opiskelumahdollisuuksista. Sen jälkeen he pystyvät paremmin kertomaan oppilaille, mihin se oma oppiaine johtaa ja miksi sitä kannattaa opiskella. Tämä toivottavasti helpottaa nuorten jatkokoulutus- ja urasuunnittelua, selvittää projektipäällikkö Liisa Lamminsivu-Risku.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme