Mainos
Mainos

Keskinopeuskameroita joudutaan vielä odottamaan

Pitkään teille kaavailtuja keskinopeuden mittaukseen perustuvia valvontakameroita ei tällä hetkellä ole käytössä yhtään kappaletta.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo, että esteenä on raha mutta myös nykyinen lainsäädäntö. Sen mukaan kuljettaja täytyy tunnistaa kameran ottamasta valokuvasta. Suomeen soveltuvia kameroista ei markkinoilta tahdo löytyä.

– Tottakai toivoisi, että lainsäädäntö tehtäisiin sellaiseksi, että jos tehokkuutta halutaan ja haetaan niin muutetaan vähän lainsäädäntöä. Silloin kun se olisi haltian vastuulla toimiva asia niin sen jälkeen laitteitakin löytyy ympäri maailmaa, Ihalainen sanoo.

Keskinopeusvalvontaan on siirrytty jo Norjassa ja osittain lähes kaikissa Keski-Euroopan maissa.

Keskinopeuskamera mittaa ajoneuvon nopeutta useamman kilometrin ajalta. Rekisteritunnuksesta napataan kaksi kuvaa eri pisteissä.

Poliisihallitus käy ensi viikolla Sveitsissä tutustumassa laitteisiin, jotka voisivat soveltua Suomen liikenteeseen.

– Katsotaan nyt, millaisia laitteita tulee. Suurin osa on tunnuskilven lukuun perustuvia laitteita, jotka eivät täysin sovellu meille.

Ihalaisen mukaan ihmiset ajavat aika hyvin nopeusrajoitusten mukaisesti myös nykyisten kameroiden välillä.

– Vaarallisiin risteyksiin tarvitaan edelleen huippunopeuksia mittaavia kameroita. Ajatellaan, että keskinopeusvalvonta olisi kuitenkin reilumpaa valvontaa.

Katso Mari Mäkisen juttu (Seitsemän uutiset 18.7.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme