Mainos
Mainos

Keskioluen vapauttaminen muutti Suomea rajusti - katso nostalgiset kuvat

Se tapahtui uudenvuodenyönä 1969. Sen tarkoituksena oli saada viinan kotipolttoon hurahtanut kansa juomaan miedompia juomia. Siten suomalaiset raitistuisivat, näin ajateltiin. Vaan toisin kävi.

Sen jälkeen kun keskiolut vapautettiin kauppojen myytäväksi, alkoholinkulutus on kasvanut rajusti. Puolen vuosisadan aikana se on jopa viisinkertaistunut. Alkoholiongelma on työikäisten miesten yleisin kuolinsyy.

Vuonna 1969 tapahtunut muutos oli valtava. Eniten se vaikutti elämään maaseudulla, sillä ennen alkoholilain uudistusta alkoholia oli hankittu laillisesti lähinnä kaupungeista. Kautta maan asenteet alkoholia kohtaan vapautuivat, mikä lisäsi erityisesti naisten, tyttöjen ja poikien juomista.

Yhtäkkiä alkoholia sai joka paikasta.

KESKIOLUEN VAPAUTTAMINEN OLI SUURI MUUTOS 1960-LUVUN SUOMESSA - KATSO KUVASARJA

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot