Mainos
Mainos

Keskiolutravintolan perustamiselle pätevyysvaatimukset

Keskiolutkuppiloiden perustaminen vaikeutuu vuodenvaihteessa muuttuvan alkoholilain myötä.

Tulevaisuudessa keskiolutravintolaa ei perusteta ilman muodollista pätevyyttä.

Asiantuntijoiden mukaan uusien keskiolutravintoloiden määrä saattaa pudota tulevana vuonna jopa kolmannekseen viime vuosien perustamistahdista.

Lainmuutoksen myötä anniskeluravintoloiden vastaavilta hoitajilta ja heidän sijaisiltaan edellytetään jatkossa vähintään vuoden mittainen päätoiminen ravitsemusalan koulutus tai kahden vuoden työkokemus anniskelutehtävissä sekä ammatillinen näyttökoe. Jo toimivien ravintoloiden vetäjillä on vuoteen 2004 asti aikaa ammattipätevyytensä virallistamiseen.

Aamun Helsingin Sanomien mukaan anniskelurikkomukset ovat kymmenkertaistuneet 90-luvun puolivälistä. C-oikeuksilla anniskelevia keskiolutravintoloita on Suomessa nyt noin 3 800.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot