Mainos
Mainos

Keskiryhmät ja vasemmisto hävisivät Porissa

Keskusta, kristilliset ja vasemmistoliitto hävisivät kaikki yhden paikan Porin 59-jäsenisessä valtuustossa. Yhden lisäpaikan valtuustoon saivat sosiaalidemokraatit, kokoomus ja vihreät.

Sosiaalidemokraatit ovat edelleen kaupungin suurin puolue 20 valtuutetullaan. Toiseksi suurimman ryhmän muodostavat 15 kokoomuslaista. Vihreiden lisäpaikka tarkoittaa puolueelle kolmea valtuutettua. Myös Paremman Porin Puolesta -ryhmä sai oman edustajansa.

Porin ääniharavaksi nousi varatuomari Sampsa Kataja (kok.) 1521 äänellä. Tuhannen äänen pintaan tai sen yli ampaisivat myös komisario Oiva Kaltiokumpu (kesk.), kansanedustaja Mikko Elo (sd.) ja valtiotieteiden kandidaatti Antti Vuolanne (sd.). Valituksi tuli myös kansanedustaja Pirkko Peltomo (sd.). Uusia valtuutettuja valituista on 17. Porilaisista äänioikeuttaan käytti 58,1 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme