Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Euroopan neuvosto selvittää Suomen kuntauudistuksen

Euroopan neuvosto epäilee, ettei Suomen valmisteilla oleva kuntajakouudistus ole Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan mukainen, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Neuvosto lähettää Suomeen raportoijan selvittämään kuntauudistusta. Lisätietoa halutaan muun muassa siitä, onko kuntia kuultu niitä koskevien päätösten valmistelussa peruskirjan velvoitteen mukaisesti.

Kuntaliiton kansainvälisten asioiden johtajan Heikki Telakiven mukaan kyseessä on tiedonkeruumatka. Sen jälkeen arvioidaan, onko Suomen tilannetta syytä tarkastella lähemmin tai onko tehty virheitä.

– Tällaisella raportöörillä ei ole suoraa sanomisoikeutta Suomen viranomaisille, Telakivi huomauttaa Keskisuomalaisessa.

Euroopan neuvoston herätti suomalaisten kuntapäättäjien lähettämä kapinakirje. Neuvostossa epäillään nyt, että Suomen paikallishallintoa koskevan maaraportin tiedot ovat vanhentuneet. Raportti valmistui viime lokakuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot