Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Hoitajakäynti pysyy maksuttomana

Sairaanhoitajalla käymisestä ei tule maksullista ainakaan tämän hallituksen aikana, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Asian vahvisti peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteeri Vesa Rantahalvari. Hänen mukaansa asiaa ei ole nyt tarkoituksenmukaista viedä eteenpäin.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu asetusta, jolla hoitajamaksut mahdollistavaa lakia on ollut tarkoitus täsmentää. Asetuksen jatkovalmistelu venyy nyt ainakin kuukausilla. On myös mahdollista, ettei seuraava hallitus ota maksuja enää esille.

Hoitajakäynnin maksullisuutta on arvosteltu muun muassa sillä, että se laittaisi potilaat eriarvoiseen asemaan. Yhden käynnin on arvioitu maksavan noin yhdeksän euroa.

Vaikka asetus tulisikin myöhemmin voimaan, kunnat saisivat itse päättää, perivätkö ne terveyskeskusmaksua hoitajalla käymisestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot