Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Kuntaliitosten selvittämiseen paloi miljoonia

Valtiovarainministeriön määräämät erityiset kuntajakoselvitykset ovat maksaneet valtiolle vuodesta 2013 lähtien noin 2,8 miljoonaa euroa, kertoo Keskisuomalainen.

Luku perustuu valtiovarainministeriön arvioon, johon on laskettu ministeriölle selvityksistä aiheutuneet kustannukset.

– Kustannuksissa on mukana valtiovarainministeriölle selvityksistä aiheutuneet kustannukset: palkat tai palkkiot, tilasto- ja tutkimusaineistot, mahdolliset käännöstyöt, matka- ja majoituskuluja, tilaisuuksia ja jossain määrin viestintäkuluja, kertoo valtiovarainministeriön finanssineuvos Anne-Marie Välikangas lehdelle.

Näiden kulujen lisäksi valtio on maksanut kuntien omiin kuntaliitosselvityksiin noin miljoona euroa selvitysavustuksia.

Selvitykset eivät toistaiseksi ole johtaneet suuriin monen kunnan liitoksiin.

Entisen kuntaministerin, nykyisen europarlamentaarikon Henna Virkkusen (kok.) mukaan selvitykset eivät kuitenkaan ole olleet turhia.

– Jos selvitykset on tehty hyvin, niissä on selvitetty kuntien talousnäkymiä, palvelurakenteita ja tietojärjestelmien yhteensovittamista laajasti, samoin kaupunkiseuduilla erityisesti maankäytön, asumisen ja liikenteen tulevaisuutta. Selvittäjien tavoitteena oli tehdä työ niin, että se hyödyttää kaupunkiseutua, vaikka ei johtaisikaan kuntien yhdistymiseen, Virkkunen sanoo lehdelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme