Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Monet työpaikkailmoitukset rikkovat lakia

Hakijalta saatetaan edellyttää ilmoituksissa yhä esimerkiksi tiettyä ikää tai sukupuolta, vaikka tälle ei olisi mitään perusteita.

Työpaikkailmoituksissa esiintyy yhä lainvastaista syrjintää, ilmenee Keskisuomalaisen kaikkiin työsuojelupiireihin tekemästä kyselystä.

Hakijalta saatetaan edellyttää muun muassa tiettyä ikää tai sukupuolta, vaikka tälle ei olisi mitään perusteita. Lisäksi hakukriteerejä voivat olla asepalveluksen suorittaminen tai tietty uskonnollinen tai poliittinen vakaumus.

Työministeriön ylitarkastajan Marja-Riitta Pihlmanin mukaan ministeriöön tehdään asiasta jonkin verran kanteluita.

- Työnantajien on usein hirvittävän vaikea hyväksyä, etteivät he voi esittää esimerkiksi sukupuoleen tai ikään liittyviä toivomuksia, Pihlman sanoo.

Kaikki työpaikkailmoituksessa vaaditut erityiskriteerit pitää voida perustella. Pari vuotta vanhan yhdenvertaisuuslain mukaan työhönottotilanteessa koetusta syrjinnästä voi saada enimmillään 15 000 euron korvaukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme