Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Monet työpaikkailmoitukset rikkovat lakia

Hakijalta saatetaan edellyttää ilmoituksissa yhä esimerkiksi tiettyä ikää tai sukupuolta, vaikka tälle ei olisi mitään perusteita.

Työpaikkailmoituksissa esiintyy yhä lainvastaista syrjintää, ilmenee Keskisuomalaisen kaikkiin työsuojelupiireihin tekemästä kyselystä.

Hakijalta saatetaan edellyttää muun muassa tiettyä ikää tai sukupuolta, vaikka tälle ei olisi mitään perusteita. Lisäksi hakukriteerejä voivat olla asepalveluksen suorittaminen tai tietty uskonnollinen tai poliittinen vakaumus.

Työministeriön ylitarkastajan Marja-Riitta Pihlmanin mukaan ministeriöön tehdään asiasta jonkin verran kanteluita.

- Työnantajien on usein hirvittävän vaikea hyväksyä, etteivät he voi esittää esimerkiksi sukupuoleen tai ikään liittyviä toivomuksia, Pihlman sanoo.

Kaikki työpaikkailmoituksessa vaaditut erityiskriteerit pitää voida perustella. Pari vuotta vanhan yhdenvertaisuuslain mukaan työhönottotilanteessa koetusta syrjinnästä voi saada enimmillään 15 000 euron korvaukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot