Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Opetusministeri vähentäisi pääsykokeita

Opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) mukaan etenkin humanistisilla ja yhteiskuntatieteellisillä aloilla voisi vähentää pääsykokeita, kirjoittaa Keskisuomalainen.

- Niissä paperivalintoja ei käytännössä tehdä, vaikka ylioppilaskirjoituksia on kehitetty juuri tätä tarkoitusta palvelemaan, Virkkunen sanoo lehdessä.

Virkkusen mielestä korkeakoulujen aloituspaikoista yli puolet tulisi täyttää ilman pääsykokeita. Nykyisin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin otetaan vuosittain 56 000 uutta opiskelijaa, joista noin 8 000 valitaan erillisvalinnoissa todistusten perusteella.

Virkkusen tavoitteen toteutuminen edellyttää, että suoraan papereilla pääsisi opiskelemaan yli 20 000 hakijaa enemmän kuin nykyisin.

Yhtenä keinona on raha: korkeakoulujen rahoituksen yhdeksi kriteeriksi otetaan valmistuneiden työllistyminen. Opiskelijoiden työllistyminen vaikuttaa yliopistojen rahoitukseen vuonna 2012. Ammattikorkeakouluissa asia on valmistelussa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot