Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Tiitinen vastustaa yhä listan julkistusta

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ei edelleenkään pidä perusteltuna niin kutsutun Tiitisen listan julkistamista, kertoo Keskisuomalainen. Korkein hallinto-oikeus päättää huomenna, onko suojelupoliisin julkistettava lista.

- Asialla on kaksi puolta. Siinä on kysymys tiedustelupalveluiden yhteistyönä saadusta tiedosta, jonka ei perinteisesti katsota olevan julkista. Kysymys on myös niiden yksilöiden oikeusturvasta, jotka ovat listalla perustellusti tai tarpeettomasti, Tiitinen sanoo lehtihaastattelussa.

Supon entinen päällikkö pelkää, että listan julkistaminen saattaisi pahimmillaan johtaa entisaikojen noitavainoihin verrattaviin tapahtumiin.

- Lista tulee tänä vuonna 20 vuoden ikään, joten listalla olevia saattaa vielä olla elossa. En näe julkistamista perusteltuna.

Tiitinen viittaa Alpo Rusin tapaukseen, joka on varoittava esimerkki siitä, ettei vastaavia vainoja pitäisi kevein perustein aloittaa.

Supo sai Tiitisen listan Saksan liittotasavallan tiedustelupalvelulta kevätkesällä 1990. Lista sisältää arviolta parikymmentä suomalaisnimeä, joihin DDR:n tiedustelupalvelun Helsingin-edustaja piti länsisaksalaisen käsityksen mukaan yhteyttä Helsingissä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot